Fietsplan

Laakbike doet mee aan het nationale fietsplan

Steeds meer werkgevers zien de voordelen van de vitaliteit voor hun werknemers. Door mee te doen aan het Nationale Fietsplan werkt een werkgever niet alleen aan de vitaliteit van zijn werknemers maar draagt daarnaast ook bij aan een schoner milieu. Hierdoor neemt enerzijds het arbeidsverzuim af en anderzijds ook de CO2 uitstoot.

Hoe werkt het fietsplan?

Een nieuwe fiets aanschaffen kan soms veel geld kosten. Het fietsplan maakt het mogelijk om via je werkgever een fiets aan te schaffen met veel voordeel. Wanneer je kiest om een fiets aan te schaffen via het fietsplan wordt die betaalt vanuit je bruto loonbestanddelen zoals je kilometervergoeding. Normaliter koop je een fiets van je nettoloon, maar nu betaal je in feite geen belasting over het hele bedrag. Dus hoe hoger jouw brutoloon, hoe hoger het voordeel.

Tot 2015 was het slechts mogelijk om een fiets via fietsplan aan te schaffen tot een maximale waarde van €749,- en moest je daarnaast kunnen aantonen dat deze voor woon-werkverkeer gebruik werd. Met de nieuwe WKR regeling is de verantwoordingsverplichting niet meer. Daarnaast is de maximale waarde van een fiets ook niet meer van toepassing. Je werkgever mag onder deze nieuwe WKR regeling 1.2% van de brutoloonsom reserveren.

Koop je nieuwe fiets met het fietsplan bij Laakbike

Wanneer jouw bedrijf meedoet met het fietsplan dan is het voor zowel jou als je werkgever van belang dat de fiets wordt aangeschaft bij een betrouwbare fietsenwinkel. Laakbike, opgericht in 2010, is de fietsenwinkel aan de rand van het centrum van Den Haag voor uw nieuwe fiets. Op zoek naar uw geschikte fiets, die u ook nog eens met een hoog voordeel kunt kopen wegens het fietsplan? Bekijk dan ons volledige assortiment aan fietsen!

Snel een afspraak maken?

    Jt van Ees

    Voorband vervangen elektrische fiets en voorremblokken vervangen. Belde om 9.30 en kon gelijk komen. Werd om 11.00 uur gebeld dat mijn fiets klaar was. Kortom dik tevreden! Prijs ook prima, hier ga ik naar toe als ik wat heb met m’n fiets in de toekomst.

    Emirhan Sakarya

    Ben langs geweest voor reparatie. Ik kreeg een schone en nette fiets weer terug waar de reparatie perfect was gedaan. Doet z’n werk goed , snel en schoon natuurlijk. Heel klantvriendelijk. Beste fietsenwinkel die ik ken. Ga zeker langs.