Sloopregeling

Sloopregeling Den Haag - Draag bij aan een schoner milieu

De gemeente Den Haag wilt bijdragen aan een schoner milieu door de luchtvervuiling van het verkeer terug te dringen. Auto’s, scooters en bromfietsen worden steeds schoner maar om het proces te versnellen maakt de gemeente Den Haag gebruik van de sloopregeling. Wanneer u een dieselauto, scooter of bromfiets laat slopen ontvangt u hiervoor een tegoed dat ingewisseld kan worden bij de aanschaf van een fiets.

Fietsen is namelijk goed voor de gezondheid en draagt daarnaast bij aan het verminderen van de luchtvervuiling. Bent u woonachtig in de gemeente Den Haag, dan kunt u het verkregen tegoed gebruiken wanneer u een fiets aanschaft in onze winkel.

Hoe kunt u gebruik maken van de sloopregeling?

Wanneer u van de sloopregeling gebruik wilt maken kunt u aan de hand van de onderstaande stappen in het bezit komen van het tegoed, dat vervolgens te gebruiken is voor de aanschaf van een nieuwe fiets.

Stap 1. U laat uw diesel auto, bromfiets of scooter slopen

U brengt uw diesel auto, bromfiets of scooter naar een RDW erkend demontagebedrijf en laat het voertuig slopen. Voor het slopen van het voertuig ontvang je overigens veelal nog een kleine vergoeding.

Stap 2. U ontvangt een demontageverklaring

Nu uw voertuig gesloopt is ontvangt u van het demontagebedrijf een demontageverklaring. Deze verklaring is nodig om het tegoed aan te vragen bij de gemeente.

Stap 3. Tegoed aanvragen

Met de demontageverklaring kunt u nu bij de gemeente uw vergoeding aanvragen. Lees daarvoor eerst goed de voorwaarden door waarbij u inzichtelijk maakt of u voldoet aan de richtlijnen voor de sloopregeling. Na het invullen van het aanvraagformulier ontvangt u binnen 4 weken bericht van de gemeente of u in aanmerking komt voor het tegoed.

Stap 4. U gebruikt het tegoed voor de aanschaf van een nieuwe fiets

U heeft het gewenste tegoed ontvangen en u zoekt die fiets uit die bij u past. Wij hebben een zeer breed assortiment aan fietsen zodat er altijd een fiets is die bij u past!

Wilt u meer informatie ontvangen over het gebruik van de sloopregeling bij Laakbike? Dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen.

Snel een afspraak maken?

    Jt van Ees

    Voorband vervangen elektrische fiets en voorremblokken vervangen. Belde om 9.30 en kon gelijk komen. Werd om 11.00 uur gebeld dat mijn fiets klaar was. Kortom dik tevreden! Prijs ook prima, hier ga ik naar toe als ik wat heb met m’n fiets in de toekomst.

    Emirhan Sakarya

    Ben langs geweest voor reparatie. Ik kreeg een schone en nette fiets weer terug waar de reparatie perfect was gedaan. Doet z’n werk goed , snel en schoon natuurlijk. Heel klantvriendelijk. Beste fietsenwinkel die ik ken. Ga zeker langs.