Garantie

Fabrieksgarantie

Op al onze fietsen is één jaar fabrieksgarantie van toepassing,  op elektrische fietsen heeft u recht op   twee jaar fabrieksgarantie. Onder de fabrieksgarantie vallen alle mankementen die zijn veroorzaakt door een constructie- en/of materiaalfout(en).

Garantie kan alleen ingeroepen worden door de eerste eigenaar, deze is dus  niet overdraagbaar.

Onderstaand een overzicht van de uitgesloten garantie onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn,

 • Banden
 • Ketting
 • Kettingbladen
 • Freewheel
 • Cassette
 • Kabels
 • Remblokken

Laakbike geeft geen garantie op oxidantia vorming op de fietsen, onderdelen en/of bevestigingsmateriaal welke zijn vervaardigd uit staal. Staat uw fiets in weer en wind buiten? Het gebruik maken van een fietshoes en het regelmatig spuiten van uw fiets met een blanke lak gaat u de  roestvorming door weersinvloeden tegen. Zo heeft u nog langer plezier van uw fiets!

Opgelet!

Om de garantie op uw  fiets te behouden moet de eerste servicebeurt binnen drie maanden na ontvangst van de fiets gebeurt zijn.  Om aanspraak te kunnen maken  garantie vragen wij u een bewijs van onderhoud te kunnen overhandigen (factuur, werk bon).

De garantie vervalt:

 1. Wanneer het product niet overeenkomstig met de bestemming, onjuist en/of onzorgvuldig is gebruikt
 2. Wanneer het product niet conform de door de fabrikant voorgeschreven instructies is onderhouden
 3. Wanneer reparaties niet op vakkundige wijze door een specialist zijn verricht;
 4. Wanneer er naderhand onderdelen zijn gemonteerd welke niet overeen komen met de technische specificatie van het betreffende product of deze onjuist zijn gemonteerd.

 

Garantie fiets besteld in doos

U heeft uw fiets in een doos besteld, dat wilt zeggen dat deze voor +/ 85%* is voor gemonteerd en deze nog rijklaar gemaakt moet worden.  Bij een in doos bestelde fiets heeft u recht op een fiets fabrieksgarantie van één jaar.  Het is belangrijk dat je voor het afmonteren van de fiets de onderdelen controleert op eventuele lakschade. Wij kunnen geen garantie geven op lakschade na montage.

Wij geven geen garantie op oxidatievorming op de fietsen, onderdelen of bevestigingsmateriaal welke zijn vervaardigd uit staal. Oxidatievorming kan gemakkelijk worden tegen gegaan door stalen onderdelen van de fiets in te spuiten met een blanke lak. Staat je fiets in weer en wind buiten? Door gebruik te maken van een fietshoes en je fiets regelmatig in te spuiten met een blanke lak ga je roestvorming door weersinvloeden tegen. Zo heb je nog langer plezier van je stalen fiets.

Let op. U hebt bij een fiets besteld in doos geen garantie op het verkeerd monteren van de pedalen. Het monteren van de pedalen moet met zorg worden gedaan om te voorkomen dat het schroefdraad kapot wordt gedraaid.

Waar moet u extra rekening mee houden wanneer je er voor kiest een fiets in doos aan te schaffen?

Wanneer u een fiets in doos besteld is ca. 85%* voor gemonteerd in de fabriek. Let hierbij op dat u bij het monteren van de fiets ook de reeds gemonteerde onderdelen moet controleren op montage. Controleer bij alle bouten, schroeven en moeren of deze stevig aangedraaid zijn.

Bij het monteren en afstellen van beide wielen is het belangrijk om de spaakspanning te controleren. Een goede spaakspanning draagt bij aan het voorkomen van een slag in het wiel. Laakbike adviseert adviseren de spaakspanning te laten controleren door de fietsenmaker.

Het afstellen van de remmen en versnellingen is een nauwkeurige klus. U kan dit door de instructies te volgen zelf doen of ervoor kiezen de fietsenmaker dit te laten uitvoeren. Laakbike adviseert indien u zelf de remmen en versnellingen afstelt deze vervolgens door een fietsenmaker te controleren.  Zo weet u zeker dat de remmen en versnellingen juist zijn afgesteld. Uiteraard heeft u ook op deze onderdelen 1 jaar fabrieksgarantie.

Let op mankementen veroorzaakt door montage of afstelfouten vallen buiten de garantie.

Let op: Montage gereedschap is niet inbegrepen bij een bestelling van een fiets IN DOOS.

* De nog te monteren onderdelen verschilt per model

Garantie fiets RIJKLAAR besteld

U heeft een fiets rijklaar besteld dit betekend dat de fiets voor 100% is gemonteerd en ook de remmen en indien aanwezig de versnellingen voor u zijn afgesteld. Wij raden u aan bij ontvangst van de fiets een proefrit te maken en de remmen en versnellingen goed uit te testen. Mochten de remmen en versnellingen niet naar wens functioneren, meld dit dan binnen vijf werkdagen nadat u de fiets hebt ontvangen. Na deze periode geeft Laakbike geen garantie meer op mankementen welke gerelateerd zijn aan het afstellen van de remmen en versnellingen.

U heeft op een fiets RIJKLAAR geleverd uiteraard 1 jaar fabrieksgarantie.

Laakbike geeft geen garantie op oxidatievorming op de fietsen, onderdelen of bevestigingsmateriaal welke zijn vervaardigd uit staal. Oxidatievorming kan gemakkelijk worden tegen gegaan door stalen onderdelen van de fiets in te spuiten met een blanke lak. Staat uw fiets in weer en wind buiten? Door gebruik te maken van een fietshoes en uw fiets regelmatig in te spuiten met een blanke lak gat u roestvorming door weersinvloeden tegen. Zo heeft u nog langer plezier van uw stalen fiets.

Aanvullende garantie elektrische fietsen

Op al onze elektrische fietsen gelden dezelfde garantievoorwaarden als onze gewone fietsen. De fabrieksgarantie op elektrische fietsen is 2 jaar. Een elektrische fiets is voorzien van een accu. Voor de accu gelden aanvullende garantievoorwaarden. U heeft op de accu van de fiets ook 2 jaar fabrieksgarantie op werking, constructie- en/of materiaalfout(en). De fabrieksgarantie geldt niet op de afname van de capaciteit van de accu, deze neemt namelijk af naar rato van het aantal laadcycli en de leeftijd van de accu. De afgegeven actieradius van de accu is een indicatie. De daadwerkelijk te behalen actieradius is sterk afhankelijk van meerdere factoren zoals, rijgedrag, de belasting, onderhoud, omgevingsfactoren en de gebruiker. Wij geven geen garantie op de actieradius.

Opgelet !

Om de garantie op uw elektrische fiets te behouden moet er binnen 3 maanden na ontvangst van de fiets deze voorzien zijn van een eerste servicebeurt. Om aanspraak te maken op de garantie moet u een bewijs van onderhoud kunnen overhandigen (factuur, werkbon). Wij adviseren u dringend om de elektrische fiets jaarlijks te voorzien van een uitgebreide onderhoudsbeurt.